[pic=5_1231126123.JPG]De jaarlijkse ijshockeyhoogmis vond na lange afwezigheid op 3 januari opnieuw plaats op de uitverkochte Deurnese ijsbaan Ruggeveld waar Turnhout White Caps en Herentals HYC in een ware Kempische derby de finale speelden van de Belgische Beker. Voor de derde keer op rij verhuist de "Beker van België" naar het Kempisch IJsstadion van Turnhout na een spannende wedstrijd waarbij de White Caps pas in de slotminuten afstand namen van HYC.Na de ceremoniële face-off door Antwerps schepen van sport Ludo Van Campenhout pakte coach Bill Morgan (HYC) uit met, voor de insiders, een verrassing van formaat door Kevin Van Looveren onder de lat te plaatsen in plaats van zoon Ben. Op de prestatie van Van Looveren viel trouwens niets aan te merken. In de eerste periode bleef de wedstrijd lange tijd op slot tot Franki De Masi (White Caps) na 6 minuten een eerste shot op doel gaf. Na ruim 11 minuten bracht Jim Kehoe (HYC) de 0-1 op de bordjes toen HYC met een man meer op het ijs stond. Amper 20 seconden later was alles te herdoen na een rommelgoal van Marek Ziarny (White Caps). En nog eens een minuutje later bracht Jonas Westerlund Turnhout op voorsprong. Een juiste ruststand.Na de eerste thee kwam een bijzonder gemotiveerd Herentals uit de kleedkamer en zorgde voor verscheidene kansen. Na 35 minuten misten zowel Mike Wehstedt (HYC) als teamgenoot Bjorn Nuyts de kans op de gelijkmaker.En die gelijkmaker kwam er pas in derde periode na 47'47" met een afstandskogel van Jim Kehoe (HYC) die op het laatste moment nog door Mike Wehstedt werd afgeweken. Enkele minuten later volgt het kantelmoment van de wedstrijd. Na 49 minuten wedstrijd staat Herentals met numerieke minderheid 5 tegen 3 op het ijs. Bij HYC wordt de puck verloren en Frank De Masi ontsnapt met de rubberen schijf die hij mooi panklaar legt voor de gevolgde Jonas Westerlund die er 3-2 van maakt. Wat later prikt Ward Szarzynski (White Caps) de 4-2 binnen en de wedstrijd is gespeeld ... denkt men. 5 minuten voor het einde echter, is het opnieuw Jim Kehoe (HYC) die voor de treffer van de hoop zorgt (4-3). HYC zet nog een eindoffensief in, maar White Caps goalie Peter Vetri sluit zijn deurtje waardoor Turnhout de eindzege op zak steekt. Hiermee is het seizoen verre van afgelopen. De Belgische teams zullen zich nu verder focussen op het Belgisch Kampioenschap.Beste Speler: White Caps: Peter Vetri - HYC: Rob GorisShots on goal: White Caps Turnhout: 30 - HYC Herentals: 31Toeschouwers:1.200 met o.a. Souldiva Nathalia en presentratice Tess Goossensfoto: Marc Engelen - caption: Bekerwinnaars Turnhout White Caps Christian PierreSecretary-General Royal Belgian Ice Hockey Federation